Erzurum kalorifer tesisat temizliği

Erzurum Kalorifer Tesisat Temizliği

Erzurum kalorifer tesisat temizliği, özellikle kış aylarında önemini hissettiren, yapılması durumunda ısınma verimini artırma, yakıt kullanımını azaltma yönünde fayda sağlayan temizlik eylemidir. Mümkün olan en yüksek derecede ısınmak ama aynı zamanda da az fatura ödemek isteriz. Bunu sağlamak içinse, alınması gereken aksiyonlar vardır. Bu aksiyonların başında gelen kalorifer tesisat temizliği yapan firma, genel bir bakım gerektirir. Bunlar; kombi bakımı, radyatör temizliği, tesisatın su kaçağı olasılığına karşı alınacak önlemler olarak sayılabilir.

Kalorifer Tesisat Temizliği Neleri Kapsar? Nasıl Yapılır?

Kalorifer tesisat temizliği rutin aralıklarla yapıldığı takdirde, kapasite altına düşmeden, olması gereken randımanda ısıtma sağlar.

Kalorifer tesisat temizliği yaptırmak, artı bir maliyet değildir, aksine doğalgaz faturalarının düşey bir ivmeye geçmesini sağladığı için, uzun vadede kazanç sağlayan bir aksiyondur.

• Kombi bakımı; genelde yılda bir kez olmak üzere yapılan kombi bakımları, kombinin kapasitesi oranında düzgün çalışmasını ve kapasitesinin düşmesini engeller. Bu bakımda;
• Kombinin su sızdırmazlığı kontrol edilir,
• Brülör temizlenir,
• Elektrik bağlantıları kontrol edilir,
• Bar basıncı ayarlaması yapılır,
• Baca fanı temizlenir,
• Genleşme tankı kontrolü yapılır.

Yazın yapılacak olan kombi bakıma kışa güvenli girilmesini sağlar.

• Radyatör temizliği; belli bir zaman sürecinde, radyatör içindeki su,kireç, çamur, kir vb. oluşumlar nedeniyle kirlenir. Radyatörün alt tarafında biriken bu oluşumlar, suyun radyatör içindeki hareketini ve devinimini olumsuz yönde etkiler.

Biriken bu oluşum yüzünden, suyun o bölgeyi ısıtamaması, radyatörün yaydığı ısıyı da doğal olarak düşürür.

Makine ile yapılan radyatör temizliğinde;

• Makinenin hortumları radyatörün boru girişlerine bağlanır.
• Makinenin içine temiz su koyularak, radyatöre bağlanan hortum vasıtasıyla radyatörün içindeki kirli su emilerek, çıkartılır.
• Sonrasında, makinenin ilaç haznesi kısmına ilaç koyularak, makine çalıştırılır.
• Ardından, kombi belirli bir ısıda olacak şekilde açılır. Isıyla aktive olan ilaç, radyatör temizliğine devam eder. Belli bir zaman zarfından sonra, kombi kapatılır ve yeniden makinenin içine temiz su koyularak, durulama işlemi ile temizlik son bulur.

Tüm radyatörlere aynı işlem yapılır.

Kalorifer tesisatında, olası su kaçaklarının önlenmesi; kalorifer sisteminde su kaçaklarını önlemek için, periyodik kontrollerin yapılması gerekir. Şayet kombide su kaçağı oluşursa, kameralı sistem ile kaçağın nerede olduğu, nokta atışı şeklinde tespit edilebilir.

Erzurum kalorifer tesisat temizliği Konuyla ilgili diğer bir makalemizi buradan okuyabilirsiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. İşaretli Alanlar Gerekli *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!
Call Now ButtonBizi Arayın